Spania: undervannsdroner for å smugle narkotika solgt over hele Europa

Spania er inngangsporten for narkotika fra Marokko inn til Europa.
Nå sier Spansk politi at de har beslaglagt tre undervannsdroner og pågrepet 8 personer involvert i narkotikasmugling og organisert kriminalitet. Politiet sier at det er første gang de har tatt beslag i slike enheter, som er også kjent som ubemannede undervannsfarkoster, eller unmanned underwater vehicles (UUVs) på engelsk.

Undervannsdronene var hjemmelaget og selvprodusert av kriminelle. Disse kan frakte opp til 200kg narkotika. Politiet mener at de har avdekket en kriminell gjeng som bygger flere undervannsfarkoster og levert dem til narkotikasmuglere over hele Europa. Etterforskningen varte i fjorten måneder, og i løpet av denne tiden ble det avdekket hvordan disse personene leverte logistikktjenester til kriminelle organisasjoner i Italia, Frankrike og Danmark. En av ubåtene som ble beslaglagt var ferdig bygget og to var fortsatt under bygging. Det antas at disse var ment å bli levert til en fransk gjeng for smugling av kokain.

Til sammen ble det tatt beslag i 14 kg hasj, 8 kg marihuana, mer enn € 157 300 i kontanter og flere drone utstyr og motorer. I tillegg, knyttet til denne operasjonen, har det vært mulig å identifisere flere marokkanske og danske statsborgere som ville sende betydelige mengder hasj fra Sør-Spania til Nord-Europa.

Video fra operasjonen offentliggjort av Spansk politiet

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr