Ulovlig handel med dyr: Utstoppede dyr beslaglagt for 29 millioner euro i Spania

Det spanske politiet, la Guardia Civil, har nylig beslaglagt over 1000 utstoppende dyr. Av disse ble det funnet over 400 truende arter: Noen av dem var utryddet eller nærmest utryddet, som for eksempel bengaltiger skriver politiet. I tillegg ble det blant disse funnet forskjellige typer dyr med ulike beskyttelsesnivåer, som gepard, leopard, løve, gaupe, isbjørn, snøleopard, hvitt neshorn, og 198 store elfenben av elefanter.

Politiet skriver at de anslår at de utstoppede dyrene er verdt 29 millioner euro.

Bilde fra La Guaria Civil

En person er under etterforskning for smugling av truede arter av vill fauna og flora.

Ulovlig handel med dyreliv anses ofte for å være en lavrisiko kriminalitet som er veldig lukrativ for organiserte kriminelle grupper. De organiseres i transnasjonale nettverk for å samkjøre fangst, transport, import/eksport, smugling, bestikkelse og koordinere handel mellom forhandler og kjøper.

Ulovlig handel med dyreliv har alvorlige konsekvenser for miljøet og bidrar til vold og konflikt i de områdene dyrene fanges. Interpol vurderer at ulovlig handel med dyreliv er et av de største kriminalitetsområdene i forhold til omsetningsvolum og økonomisk utbytte. Andre ulovlige aktiviteter er ofte forbundet med dyrelivsforbrytelser, inkludert hvitvasking av penger, korrupsjon og dokumentforfalskning. Finansinstitusjoner er derfor eksponert mot hvitvasking av utbytte fra naturkriminalitet og vil særlig stå ovenfor stor omdømmerisiko.

Bilde fra La Guaria Civil

Kilde: La Guardia Civil nettside

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr